Telefon: 0652-307 81 E-mail: info@varmebutiken.nu

Braskamin och vedspis

En kamin är en trevlig inredningsdetalj som höjer mysfaktorn i hemmet. Vi erbjuder service och installation av braskaminer och vedspisar i Hudiksvall och Sundsvall. I våra leverantörers sortiment finns många kända märken, såsom Scandinavisk spismiljö, Keddy, Jotul, Dovre och Contura. Vi har vedspisar och kaminer för alla smaker och erbjuder dig en helhetslösning från försäljning till installation. Hos oss hittar du allt från kakelugnar, braskaminer och gjutjärnskaminer till köksspisar, gjutjärnsspisar och murspisar. Alla produkter i vårt sortiment är självklart certifierade. Ring oss för ett hembesök!

Vedspis och braskaminer från exklusiva varumärken

 

Värmekamin
Stensatt omramning
Värmekamin
Värmekamin
Värmekamin
previous arrow
next arrow
Slider

Produkter

Vi erbjuder vedspisar och braskaminer från välkända märken som Jotul, Keddy, Contura, Scandinavisk Spismiljö, Rais, Scan och AB Hans Forsman. Vi hjälper dig att hitta just den vedspis- eller braskaminmodell som passar in hemma hos dig. Hos oss hittar du både snygg design och moderna braskaminer med en miljöoptimerad förbränning.

Elda rätt i din vedspis

Först och främst är det viktigt att välja bra ved till din nya vedspis eller braskamin. Allra bäst är ved från lövträd, speciellt björk. Veden ska torka först utomhus under tak och sedan inomhus till fuktgraden är ca 18 %. Om du inte har en fuktmätare kan du slå vedträden mot varandra. Fuktig ved ger ett stumt ljud. När du eldar med en bra ved så syns röken från skorstenen bara som ett svagt daller. Använd ved i lämplig storlek. Reglera hur mycket ved du använder. Rätt mängd ved är max ca 2 kg per timma. Du kan kontrollera detta med din leverantör.

Installation & service av braskamin

Vi hjälper dig med en helhetslösning för din bostad. Från val av eldstad till installation och service. Vi har ett brett utbud av det bästa som finns på den Svenska marknaden. Du kan tryggt vända dig till Värmebutiken i Hälsingland AB när du ska köpa en braskamin eller öppen vedspis.

Harmångers Plåt & Entreprenad AB gör kamininstallationerna.

Stäng meny